Další akce
+ +
116 days
5 hours
43 minutes
31 seconds

Káva

Le Piantagioni del Caffè

Lagoa do Morro

(100% Arabica, Brazil)

 

Le Piantagioni del Caffè úzce spolupracuje s pěstiteli, kteří se zaměřují více na kvalitu, než na kvantitu a zároveň zkoumají a znovuobjevují ztracené odrůdy. Práce Silvio Leite, jednoho z nejlepších degustátorů kávy na světě, přispěla k posílení vysokého standardu kvality této kávy. Speciální výběr bobů tvoří tuto velmi harmonickou a vyváženou kávu.

Tato Arabica pochází z plantáže Lagoa do Morro v jižní části brazilského státu Bahia. Boby jsou zpracovány mokrou cestou*, aby se udržely čisté a svěží.

Tato káva je vyrovnaná, jemná, sladká, plná a krémová. Má sladkou vůni a jemnou chuť kakaa na povrchu.

Výsledkem je nápoj, který se stane nezapomenutelným zážitkem a příjemně strávenou chvílí.


* Mokré zpracování
Mokrý postup vyžaduje sice vyšší náklady a větší svědomitost, dokáže však lépe zachovat kvalitu kávových zrn a méně je poškozuje. Podstatný rozdíl tohoto způsobu zpracování je v tom, že při mokrém zpracování se zároveň odstraňuje oplodí, zatímco při suché metodě se peckovice nejprve suší. Aby byla zajištěna kvalita zrn, musí se tato operace provést co nejdříve po sklizni – ideálně nejpozději do 12 hodin po ní, nikdy však později než za 24 hodin. Po uplynutí této doby se dá oplodí ze semen odstranit jen velice obtížně, semena se přitom mohou poškodit. Vnější slupka a dužnaté oplodí peckovice se smývají vodou, semena zůstanou obvykle v osemení.
Mycí kanály jsou nastavěny tak, že lehká, seschlá a nedozrálá zrna se oddělí od těžkých zralých. Toto oddělování lze provádět také na Aagardově třídicím stroji. Aagard byl norský pěstitel kávy, který za svého pobytu v Keni vyvinul třídicí systém, při kterém se kávová zrna sypou přes síto do vodního tanku. Větší a těžší zrna ihned klesají ke dnu, zatímco lehčí exempláře voda unáší dál.
Dalším stupněm mokrého zpracování je fermentace neboli kvašení. Když kvašení končí, zrna na omak připomínají drsný štěrk. Průběžná kontrola kvality je při mokrém postupu naprosto nezbytná, aby se předešlo vzniku takzvané kávy s liškou. Pouhé jediné zetlelé či zatuchlé zrno může zkazit celý náklad kávy. Z tohoto důvodu se také veškeré používané zařízení denně čistí. Jen tak je následující partie zabezpečena proti znečištění.

A aby vám káva u nás ještě více chutnala, připravujeme ji v ručním pákovém kávovaru. Tento kávovar prakticky postrádá elektroniku. Jedná se o prvotní technologii přípravy kávy expresso. Uvnitř kávovaru je umístěn boiler, ve kterém zahřátím vody vznikne tlak. Obsluha kávovaru pákou ručně pustí stlačenou horkou vodu do kávy. Nejvyšší tlak tedy působí na kávu na úplném počátku a postupně se snižuje (u kompresorových kávovaru tlak postupně narůstá a potom se snižuje). Navíc obsluha může ručně regulovat tlak působící na kávu a ovlivnit tak kvalitu kávy.

 

Čaj

U nás si koupíte čaje od firmy Aldermann Tee, kde se klade důraz na nejvyšší kvalitu a lahodnou chuť všech druhů čaje.

Nejlepší čaj může být pouze z nejlepších ingrediencí. Proto jsou vybíráni pouze dodavatelé, kteří mohou splnit velmi přísné požadavky, kde původ je jedním z nejdůležitějších kritérií.

Kvalita zpracování je pod kontrolou od začátku až do konce. Každá položka je vyrobena z nejlepších surovin.

Nejpřísnější standardy a unikátní a neobvyklé čajové kreace těchto čajů jsou zárukou vaší spokojenosti.

 

Víno

Nabízíme vína od společnosti, která působí na trhu od roku 2002 a zabývá se dovozem a distribucí vína. Za tu dobu se jí podařilo vytvořit velmi zajímavé a sofistikované portfolio vín ze všech důležitých vinařských regionů na světě, hledají špičková vína většinou od malých producentů. Společnost nabízí jedinečnou kombinaci vysoce postavených a špičkových vín. Jejich výběr naleznete v naší vinotéce.

 

Cider

Cider je pravděpodobně jeden z nejstarších alkoholických nápojů na světě.

Cider je nízkoalkoholický nápoj, který vzniká řízeným kvašením jablečného moštu. K výrobě moštu se používají speciální odrůdy jablek a k výrobě dobrého cideru je potřeba tyto odrůdy umět správně namíchat. Výsledný mošt se naplní do sudů a nechává se zrát tak dlouho, jak je potřeba. Každý druh cideru má dobu zrání jinak dlouhou.

Cider je méně opojný než víno, méně hořký než pivo, méně sladký než limonády, méně šumivý než sycené vody. Díky tomu dobře zbavuje žízně, výborně osvěží a hodí se takřka ke každému jídlu.

 

Pivo

U nás čepujeme Bernard 11°, nefiltrovaný Bernard 12° a Bernard Bohemian Ale.

Bernard je pivo, které ozdobí vaši osobnost. A čím jste odlišnější, tím více se k vám bude hodit. Bernard je totiž jako vy. Neohlíží se po ostatních a vaří pivo po svém – bez pasterizace, z nejčistší vody, z vlastního sladu a kvasnic uprostřed lesem provoněné Vysočiny. Díky tomu vytváří harmonii vyvážené hořkosti, lahodné plnosti a chmelové vůně.

V pivovaru důsledně dodržujeme tradiční postupy výroby, a tak pivo Bernard odděleně kvasí na spilce a poté zraje v ležáckých sklepích. Pomalu, tak jak to vyžaduje tradiční technologie výroby. Při teplotě 1-2 °C čeká několik týdnů až měsíců na své zákazníky.

Pivo tak nemění svou vůni, barvu ani chuť, uchovává si všechny výživné a zdravotní hodnoty, a tudíž se k vám dostane skutečně poctivé pivo, o které jsme se v ležáckém sklepě dlouho pečlivě starali.

 

Bernard Jedenáctka

Tradiční světlý český ležák – chuť vyvážené hořkosti v harmonii s lahodnou plností, chmelovou vůní a bohatou pěnou.

 

Bernard Nefiltrovaná 12

Nefiltrovaný a nepasterovaný světlý ležák – plné sladové pivo s výraznou hořkostí, vhodné pro náročnější pivaře i milovníky více chmelených piv.

 

Bernard Bohemian Ale

Svrchně kvašené speciální pivo s přísadou jemných kvasnic.

Okořeňte si i Vy svůj den svrchně kvašeným speciálním pivem Bernard Bohemian Ale, jenž lze v nadsázce nazvat „sektem mezi pivy“. Dokvašuje totiž přímo v lahvi, a to díky kvasnicím, které jsou do lahve během stáčení přidány. I přes svých 8,2 % alkoholu má svěží ovocnou vůni, čistou sladovou chuť se špetkou pikantního koriandru a jemnou hřejivostí v doznívání.

S tímto, na českém trhu unikátním pivem, se můžete těšit na výjimečný zážitek, který se zcela vymyká tomu, na co jste byli až doposud zvyklí!

Ocenění Bernard Bohemian Ale:

  • 1. místo – 2016, Praha, Cerevisia specialis
  • Zlatá medaile – 2016, Praha, Cerevisia specialis
  • 3. místo – 2016, Frýdlant, Pivo roku 2016
  • 1. místo – 2016, Tábor, Pivní slavnosti
  • 1. místo – 2016, Tábor, Pivní slavnosti
  • 1. místo – 2015, Praha, Výroční ceny Pivo, Bier & Ale
  • 2. místo – 2015, Znojmo, Cerevisia Specialis
  • 1. místo – 2015, Velká Británie – Londýn, World Beer Awards
  • 1. místo – 2015, Velká Británie – Londýn, World Beer Awards
  • 1. místo – 2015, Velká Británie – Londýn, World Beer Awards
  • 2. místo – 2015, Žatec, Žatecká Dočesná
  • Zlatá medaile – 2015, Portugalsko – Estoril, World Beer Challenge
  • Bronzová medaile – 2015, Austrálie – Melbourne, Australian International Beer Awards
  • Zlatá medaile – 2014, Praha, Výroční ceny
  • Zlatá medaile – 2014, Praha, Výroční ceny
  • Zlatá medaile – 2014, Praha, Výroční ceny
  • 3. místo – 2014, České Budějovice, Cerevisia Specialis

 

Destiláty

V našem Bedna Klubu najdete široký výběr destilátů, od výborné produkce domácích výrobců po lahůdky z nejvzdálenějších koutů naší modré planety.


Přejeme Vám příjemně strávené chvíle v našem Bedna Klubu.

Máme pro Vás připraveno 11 druhů výborné italské pizzy. Vyrábí se klasickým způsobem, má vynikající tenké těsto dle receptury z Itálie.
Pizza má bohatou oblohu z kvalitních surovin od lokálních dodavatelů, je lahodná a jedinečná. Je pečená v pizza peci, ve které se topí dřevem.

Margherita (tomato, mozzarella)

Sýrová (tomato, eidam, niva, mozzarella, hermelín)

Šunková (tomato, šunka, sýr)

Salámová (tomato, sýr, slanina, suchý salám, šunkový salám, klobása)

Žampionová (tomato, sýr, šunkový salám, žampióny)

Pikantní (tomato, sýr, slanina, cibule, feferonky)

Hawai (tomato, sýr, šunkový salám, ananas)

Olivová (tomato, sýr, černé a zelené olivy, šunkový salám, rajčata)

Klobásová s kukuřicí (tomato, sýr, klobásy, kukuřice)

Tuňáková (tomato, tuňák, cibule, olivy černé, sýr)

Špenátová s kuřecím masem (smetana, špenát, kuřecí maso, sýr, šunka, česnek)


Dobrou chuť, obraz i zvuk Vám přeje Bedna Klub!

 

Ve stylovém prostředí klubu je možné zrealizovat:

 

  • koncerty
  • taneční vystoupení
  • taneční kurzy
  • talk show
  • divadelní představení
  • narozeninové oslavy
  • svatební hostiny
  • maturitní či stužkovací večírky
  • setkání „po letech“
  • soukromé oslavy
  • pracovní meetingy
  • firemní akce

 

bednaklub na facebooku

 

logo bednaklub

Otevírací doba

Otevřeno v den konání akce minimálně hodinu před začátkem akce.

U Nisy 713/8 , Liberec
(naproti krajskému úřadu)

info@bednaklub.cz

608 86 64 86

Copyright 2016 Kultura Liberec s.r.o. Created by ngstránky.cz - www stránky Liberec & kuprealitu.cz - inzerce realit
Zebra menu Zebra menu